Author’s Official Website

ROXANA ANGHEL

 

 

Povestea mea

Sunt o femeie care s-a născut cu o mare dragoste de Dumnezeu, de aceea includ lucrările mele la categoria spiritualitate universală. Mi-am descoperit talentul literar la vârsta de 16 ani, scriind eseuri și poezii. Am început să colaborez cu revista școlii în timpul liceului, iar lucrările mele au fost foarte apreciate de profesorii de română și de concursurile de specialitate, unde am câștigat premiul 1 și 2. Juriul m-a felicitat, spunând că vede în mine același talent artistic prezent și în cărțile lui Novalis sau în poeziile lui Reiner Maria Rilke. Am lucrat ca jurnalistă în București, dar nu mi-a plăcut domeniul, așa că am continuat să colaborez cu anumite edituri, când timpul îmi permitea. În perioada facultății, cât și câțiva ani după, am muncit în alte domenii mai bine plătite pentru a-mi câștiga existența, așa că doar mai scriam pe ici pe colo câte o poezie. În anul 2012, am decis să adun tot ceea ce scrisesem pe hârtii, hârtiuțe, prin caiete și agende, pentru a le transforma într-o carte pe care să o ofer cadou cunoscuților. Așa a luat naștere „Căutarea neîncetată a sufletului meu călător”, care a văzut lumina tiparului în august 2013. Spre surprinderea mea, am fost din nou apreciată pentru munca depusă, mai ales asupra capitolului 3 „Luceafărul – Analiza literară din perspectiva tradiției milenare a sistemului Tantra Yoga” și încurajată să public și alte cărți.

Așadar am continuat ceea ce eu numesc „darul meu dezinteresat pe care îl ofer cu dragoste omenirii”.

În iunie 2016, am editat „Nimicul Transcendental. Eseu Inițiatic”, o lucrare care îmbină viziunea științifică și cea spirituală asupra originii Universului, unind omul cu Dumnezeu dintr-o perspectivă metafizică.

În prezent, mai am în lucru 8 cărți, scrise atât în limba română, cât și în limba engleză.

M-am născută la data de 16 martie 1981, în orașul Iași, România. Am absolvit facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, București, în anul 2009. Vorbesc  cinci limbi străine. Sunt o artistă cu multiple valeități: scriu poezii și proză, dansez, pictez, sunt un bun orator și conferențiar, fotomodel, actriță.

Carti Editate


Nimicul Transcendental

Cum adică, nimic și transcendent? Dacă e nimic, ce să transceandă? Mintea agitată are un moment Zen. Există un mister inefabil până și în realitatea Nimicului. Mergând pe firul călăuzitor al unei realități de netăgăduit, descoperim savoarea nesfârșită a păcii lăuntrice care ne revelează Adevărul Suprem: suntem mai Nimic!
Cartea dezbate o teorie spiritualo-științifică referitoare la originea Universului, premergătoare Big-Bangului și oferă un răspuns nelămuririlor legate de Big Crunch. Ea este totodată și o invitație la joc, în carte sunt lăsate pagini albe pe care cititorul să-și scrie propriile revelații avute în urma exercițiilor propuse de scriitoare.

Cautarea

Cartea subliniază din start tematica, redescoperirea sinelui. Observăm o îmbinare de genuri, de la poezie, jurnal, proză scurtă, eseu, cercetare, analiză literară, studiu comparativ, la ilustrații sugestive. Firul lucrării este tema iubirii universale, detașate. Analiza literară a capodoperei „Luceafărul”, de Mihai Eminescu surprinde prin lecturile bogate ale autoarei în domeniu, evidențiate prin referințe critice și încântă prin comparațiile cu spiritualitatea indiană, îndeosebi din perspectiva Tantra Yoga.


Testimoniale


O carte este mai mult decat o serie de structuri verbale, este un dialog stabilit cu cititorul, este tonul pe care il impune cititorului si este imaginea schimbatoare sau durabila pe care i-o impune memoriei sale. Cartile sunt cei mai tacuti si constanti prieteni; sunt cei mai accesibili si intelepti consilieri si cei mai rabdatori profesori. Va multumesc mult pentru ca mi-ati oferit ocazia de a lectura aceasta carte minunata! Este o creatie impresionanta!

Andreea Ioana Neamtu

Roxana Anghel este Lao Tzu a Romaniei, ea reusind sa uneasca cele doua contrarii universale, nimicul si totul, intr-o singura carte. In Tao Te Ching, Lao Tzu scrie ca “fiinta si nonfiinta depind una de alta intru crestere”, adevar pe care il gasim amplu explicitat in cartea Roxanei, Nimicul Transcendental.

Lee

Lee Seung-U

Viziuni ale sentimentului

Cartea Roxanei Anghel, Căutarea neîncetată a sufletului meu călător, subliniază din start tematica, redescoperirea sinelui, precum și stilul personal și autentic prin Omagiul închinat surprinzător lui Dumnezeu și prin Dedicația dascălului său, profesoarei de română.

Observăm o îmbinare de genuri, de la poezie, jurnal, proză scurtă, eseu, cercetare, analiză literară, studiu comparativ, la ilustrații sugestive. Am apreciat îndeosebi firul lucrării, care este tema iubirii universale, detașate, precum și sinceritatea și comunicarea directă cu cititorul. Există multă sensibilitate și o explozie de sentiment în cartea Roxanei Anghel, totul fiind relaționat cu divinul în cele din urmă.

Analiza literară a capodoperei Luceafărul de Mihai Eminescu surprinde prin lecturile bogate ale autoarei în domeniu, evidențiate prin referințe critice și încântă prin comparațiile cu spiritualitatea indiană, îndeosebi din perspectiva Yoga, mai precis Tantra Yoga.

Cu toate acestea, Roxana Anghel se regăsește în poezie și într-o sensibilitate și o sinceritate impresionante. Cartea ei se adresează oamenilor cu suflet, care sunt convins că se nasc, în ciuda vremurilor, a valurilor și vânturilor…

Mircea Itu

conf.univ.dr.

E superba cartea dupa cum am intuit răsfoit o puțin si deja m a luat pe sus energia ei.
E scrisă din revelarea sinelui.

Claudia Baciu

Când Roxana mi-a spus cum se va numi această carte, pur și simplu am simțit ca și cum în mine urca un val de aspirație și cum încep să plutesc ușor, subtil. Mintea mea agitată a avut un moment Zen când mi-a spus că titlul cărții este Nimicul Transcendental. Pur și simplu nu vroia să conceapă așa ceva. Cum adică, nimic și transcendent? Dacă e nimic, ce să transceandă? Dar, ceva în interior îmi spunea că e cu mult mai mult decât așa ceva. Ulterior, citind cartea, acest sentiment de înălțare s-a păstrat și era ca un fel de transă, ceva ce mă plasa deasupra percepțiilor vieții obișnuite. Gândindu-mă mai bine, mi-am dat seama că, de câte ori auzeam cuvântul nimic, ceva în mine se retrăgea, ca și cum vroia să evite confruntarea cu ceva ce mintea nu putea concepe sau încadra în niște repere, tipare foarte clare.

Editoare

Dana Meculescu


Evenimente


Fundraising Campaign 2020

CHARITY PROJECT “POOR CHILDREN OF THE PLANET BELONG TO ALL OF US!” PRESENTATION: Tao64Arts NGO is a humanitarian non-profit organization founded in January 2018, in Greece, with the purpose of promoting human virtues like harmony, compassion, wisdom, common sense,... citește mai mult

Seminar „Femeia la superlativ”

În cadrul seminarului de deschidere a cursului intensiv „Femeia la Superlativ” organizat de Clubul Femina Iași, a cărei membru fondator este doamna psiholog și psihoterapeut Angela Roșcan, scriitoarea Roxana Anghel a susținut o conferință despre importanța de a fi... citește mai mult

Contact


Pentru informații, vă rog frumos să ma contactați prin completarea formularului de mai jos